Hrvatski radio

Radio Zadar

Kandidat Branko Dukić obišao tri gradske četvrti

29.04.2017.

13:58

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vožnjom autobusom preko tri gradske četvrti, kandidat HDZ-ove koalicije za zadarskoga gradonačelnik Branko Dukić počeo je svoju predizbornu kampanju.Prva postaja Branka Dukića i njegovih dvoje zamjenika, Jagode Surać i Ante Babića bila je Novi Bokanjac.

Tamo je obećao izgradnju školske zgrade. Danas krećemo s ove lokacije, ali na cijeli grad se odnosi da želimo da naša djeca imaju najbolje opremljene škole i nastavu u jednoj smjeni, poručio je Dukić. Žitelje Dikla više od školske zgrade brine pitanje zatvaranja odlagališta otpada. Dukić im obećava izgradnju regionalnoga centra za gospodarenje otpadom i konačnu sanaciju postojećega. A stanari Plovanije napokon bi mogli odahnuti po pitanju odvodnje - već najesen kreće prva faza izgradnje kanalizacije od rotora do trafostanice, a za četiri godini više od devedeset posto kućanstava u Zadru bit će spojeno na sustav odvodnje, poručuje Dukić.

Gradonačelnički kandidat u ovom se trenutku ne opterećuje predizbornim anketama. Po raspoloženju građana koji mi pristupaju zadovoljni su izborom HDZ-a, tako da očekujem punu podršku građana, a i vjerujem u to, jer samo stabilna gradska vlast će omogućiti ubrzaniji razvoj grada, rekao je Dukić. 

Osvoji li gradonačelnički mandat, Dukić je uvjeren kako će mu zamjenici, kao dugogodišnji zaposlenici gradske uprave biti od velike pomoći. Nezavisna Jagoda Surać potvrđuje da će mu, zahvaljujući bogatom profesionalnom iskustvu biti veliki oslonac. Taj svoj kontinuitet i profesionalizam vjerojatno mi je i donio ovu kandidaturu, jer nisam stranačka osoba. Naravno da je ovo za mene iznenađenje, ali u pozitivnom smislu, jer živim Zadar, Zadranka sam te želim da ovaj grad napreduje, rekla je Surać.

Kandidat HDZ-ove koalicije današnju je mini-turneju po zadarskim kvartovima završio na Muraju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.