Hrvatski radio

Radio Zadar

Kaos na austrijskoj granici. Noćas se čekalo i do 12 sati

23.08.2020.

09:21

Autor:

EXPA/PIXSELL

EXPA/PIXSELL

Foto: - / -

Noćas kaos na slovensko-austrijskoj granici, poglavito na austrijskoj strani tunela Karavanke, piše tamošnji javni servis ORF. I dok su jučer ujutro, mahom njemački turisti, čekali oko tri sata na ulazak u Sloveniju, noćas se na ulazu u Austriju stvorila nepregledna kolona.

Čekalo se i po 12 sati, pa je morao intervenirati i koruški Crveni križ, koji je povratnike s odmora opskrbljivao vodom. Kaos je, kako piše ORF, nastao jer granična služba nije na vrijeme dobila nove odluke savezne vlade da se svima koji ulaze u Austriju moraju kopirati putovnice te obaviti druga papirologija.

Tek jutros rano dopušten je tranzit državljana drugih država bez rigoroznih kontrola kroz Austriju, s time da se ne smiju zaustavljati tijekom vožnje kroz Austriju, čak niti natočiti gorivo ili stati na odmorištima na WC.

Austrijski državljani, pak, moraju imati ili negativan test na covid-19 ili ići u dvotjednu karantenu. Prema podacima zemaljskih službi za 89 povratnika izrečena je mjera karantene, a obavljeno je oko 7.000 zdravstvenih pregleda. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.