Hrvatski radio

Radio Zadar

Kapaciteti COVID odjela u Zadru i Biogradu popunjeni 50 posto

30.10.2020.

14:45

Autor: HRT centar Zadar

Kapaciteti COVID odjela u Zadru i Biogradu popunjeni 50 posto

Kapaciteti COVID odjela u Zadru i Biogradu popunjeni 50 posto

Foto: - / -

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelima je 40 kreveta, u bolnici Biograd 10. Kako je za naš program izjavio zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice dr Edi Karuc, 50 posto ovih kapaciteta trenutačno je popunjeno. Danas je dogovoreno širenje kapaciteta , kazao je :

Sad smo se dogovorili da kako se naša bolnica puni i ide prema potpunom popunjavanju mi ćemo sukcesivno bolesnike slati u Biograd i mislim da ćemo idućih 15 dana biti sigurni što se tiče broja kreveta. Mi možemo već sutra povećati naše kapacitete za 100 posto

Na pitanje koliko se još mogu širiti COVID-odjeli Karuc odgovara: Ako treba cijela zadarska bolnica će biti COVID bolnica, tako i biogradska. Mi smo trenutno akutna bolnica, mi zbrinjavamo sve bolesnike, nismo stali s našim hladnim programom i mogu reći da smo mi jedina bolnica u Hrvatskoj koja je uz COVID bolesnike dosad napravili toliko posla da smo iznad limita koji svaki mjesec dobivamo od ministarstva. 

Mi ćemo se izboriti s ovom krizom na ovaj ili onaj način, komentira današnji veliki skok broja zaraženih u Zadarskoj županiji dr Karuc te dodaje kako nije uplašen pogoršanjem epidemiološke situacije. 

 

DR KARUC o pogoršanju epidemiološke situacije

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.