Hrvatski radio

Radio Zadar

Karamarko: Dosta je politiziranja u gospodarstvu

04.11.2015.

14:47

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U nastavku predizborne kampanje predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko s kandidatima Domoljubne koalicije danas je u Zadarskoj županiji. Obišao je Nin, Biograd i Benkovac, te gospodarske subjekte s tog područja.

Prije središnjega skupa za 9. izbornu jedinicu u dvorani Jazine, Karamarko je posjetio i novu trajektnu luku u Gaženici, o čijem se dovršetku dvije najveće stranke spore godinama. Kandidat na listi Božidar Kalmeta mu je govorio o važnosti luke, te istaknuo kako je aktualna vlast pokušala zaustaviti taj projekt. Karamarko je rekao kako će taj projekt sigurno završiti njegova vlada. Na novinarsko pitanje o predizbornim obećanjima, koja se procjenjuju na više od osam milijardi kuna, Karamarko je odgovorio, kako ih planira ispuniti u razdoblju od tri do četiri godine.

Kad govorimo o smanjenju PDV-a, ne govorimo da će devetoga ili kad preuzmemo vladu biti smanjen PDV, nego u tijeku dvije ili tri godine, dakle kad se osjete drugi efekti u hrvatskom gospodarstvu. Ono, što je bitno, ta obećanja ćemo ispuniti kad se pokrene gospodarstvo, kada se da vjetar poduzetništvu ili kad se dokine ova glupost koja je načinjena ovdje u Gaženici, to politiziranje gospodarstva, taj politički i stranački pristup gospodarstvu, rekao je Karamarko. Dodao je kako će nakon četiri godine mandata njegove Vlade biti rast BDP-a najmanje pet posto, za koliko će rasti i mirovine. Istaknuo je kako je siguran u izbornu pobjedu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.