Hrvatski radio

Radio Zadar

Karamarko: Hrvatska je ugrožena kao devedesetih

04.11.2015.

21:16

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Središnji skup za 9. izbornu jedinicu Domoljubna koalicija održala je u Zadru. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko iz rodnog je grada pozvao na jedinstvo, jer je Hrvatska, kako je rekao, ugrožena kao i devedesetih.

Hrvatska je ugrožena kao i devedesetih jer je aktualna vlast u četiri godine mandata uspjela prezadužiti državu, poslati stotinu tisuća ljudi na rad u inozemstvo, te zatvoriti na desetine tisuća radnih mjesta. Poruka je to koju je sa središnjega skupa Domoljubne koalicije u Zadru poslao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Istaknuo je, kako je zbog toga Hrvatska jednako ugrožena kao i devedesetih prošloga stoljeća, kada je, naglasio je, neki nisu željeli.

Dvaput su dolazili na vlast oni za koje je Hrvatska bila nepoželjna pojava, 2000. i 2011. i uvijek isto. Kao da gledamo isti film s nešto izmijenjenim glumcima. Onda smo imali Račana, a danas imamo Milanovića, ali imamo istu melodiju. Skepsa prema Domovinskom ratu, kažu građanski rat. Skepsa i cinizam prema doktoru Tuđmanu, kažu diktator, istaknuo je Karamarko. 

Karamarko je iz Zadra poručio kako će HDZ novac za novorođenčad namaknuti uzimanjem novca udrugama, agencijama, zavodima te ukidanjem ureda bivšega predsjednika Republike.

Treći na listi u 9. izbornoj jedinici Božidar Kalmeta je rekao kako vlada Zorana Milanovića ništa dobra Zadru i zadarskome kraju nije donijela, osim što je zaustavila brojne razvojne projekte. Kukuriku pivac je operušan. Više niti kukuriče, niti skače. Kome takav pivac treba? Nikome. S druge strane, ovdje imamo naše ljude i programe te našega Tomu Karamarka, dite ovoga grada i ovoga kraja, koji će nam pomoći da sve naše projekte realiziramo, naglasio je Kalmeta. 

                                                                           

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.