Hrvatski radio

Radio Zadar

Karamarko: Imam dvojicu kandidata za šefa SOA-e

19.03.2016.

18:12

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i danas je bio na stranačkim proslavama u Posedarju i Sukošanu, te je u Škabrnji položio vijence za sve stradale. U Obrovcu je prije svečane sjednice Gradskoga vijeća komentirao aktualnu politiku.

Osvrnuo se na napise medija da je premijer Tihomir Orešković potpisao smjenu ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića i da na njegovo mjesto predlaže Daniela Markića. Ne znam ništa o tome da je premijer supotpisao ili da je nesto sluzbeno predložio. Nadam se da su to spinovi jer mi kao pobjednička stranka i ja osobno sam imao neke svoje preferencije i prijedloge premijeru i očekujem da ce tako i na taj način biti realizirano, odgovorio je Karamarko. Novinari su ga pitali je li istina da je premijer odbio navodno njegova kandidata Tonija Matasa. Imam dva kandidata i ne bih objavljivao njihova imena. Kad bude sve završeno to ce se znati, rekao je potpredsjednik Vlade zadužen za sigurnosna pitanja.

Karamarko se nije htio posebno osvrtati na sinoćnje izjave ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića koji je rekao kako iza priče o "topničkim dnevnicima" stoje primitivni i nekulturni napadi na njega i MUP. "Ne udubljujem se u njegove riječi i misli i nakane sto je htio reći. Ja i ministar Orepić smo završili svoju priču. Ponavljam, on je ministar, a ja potpredsjednik Vlade. Očekujem da ono sto sam mu sugerirao prije mjesec dana, a tiče se nekih ljudi koji su indicirani na neke nezakonite radnje, zlouporabu službe u funkciji jedne stranke SDP-a, da na određeni način prema njima bude postupano, da budu odstranjeni iz službe. Prije trideset dana sam mu to rekao i očekujem da vrhu Vlade kaže i izvijesti nas sto je učinio, rekao je Karamarko. Na kraju je zaključio da se ne misli dopisivati s nijednim ministrom pa ni s Orepićem. Vlaho Orepić je doveden da bude ministar i rješava probleme u Mup-u koji su nagomilani. Neke sam maloprije spomenuo. Dakle, njegovo je da rješava probleme, a ne da i sam postane problem, ponovio je u Obrovcu potpredsjednik Vlade Karamarko. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.