Hrvatski radio

Radio Zadar

Kardinal Vinko Puljić na Danima Gospe Loretske

10.05.2016.

10:37

Autor: A. Perica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zavjetna svetkovina Gospe Loretske, „Arbanaško čudo" svečano se danas slavi u župi Gospe Loretske u Arbanasima . Večeras s početkom u 18 sati svečano misno slavlje predvodit će kardinal Vinko Puljić s tradicionalnom procesijom za kipom Gospe .

 Najavljujući dolazak kardinala Puljića predsjednik društva zadarskih arbanasa Enio Grdović nedavno je za naš program istaknuo.....

          Ove godine će ostati zapamćeno da evo prvi put u povijesti jedan kardinal predvodi misu u Arbanasima i procesiju kroz naše arbanaške ulice. To je kardinal Vinko Puljić. Čast nam je ugostiti ga ovdje u Arbanasima jer znamo njegovu ulogu danas i u Svetoj Stolici i šire i među hrvatskim narodom - kazao je uz ostalo Enio Grdović u najavi programa proslave.

Društvo zadarskih Arbanasa i ove je godine pripremilo niz prigodnih događanja za Dane Gospe Loretske, njihove nebeske zaštitnice. Program je ove godine u znaku više obljetnica, najvažnija je 290 godina od dolaska Arbanasa u Zadarsku nadbiskupiju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.