Hrvatski radio

Radio Zadar

Katičin ponovno kandidat za načelnika Tkona

14.03.2013.

12:33

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Naš kandidat je kompetentan, moderan, s vizijom razvoja općine Tkon i otoka Pašmana, kazala je danas predstavljajući kandidaturu Danijela Katičina za načelnika općine Tkon, predsjednica županijskog HNS-a Vesna Sabolić.

Činjenica da je dosada već četiri puta osvojio mandat načelnika govori da su njegov rad i rezultati prepoznati, te nema razloga da ne bude izabran i po peti put, kazali su HNS-ovci. Glavni motiv zašto se kandidiram su veliki projekti na kojima radim 15 godina i koji su upravo sazreli za realizaciju, rekao je Danijel Katičin najavljujući svoju kandidaturu za načelnika općine Tkon:

Znači tu je prije svega sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Mi imamo sada građevinske dozvole za Fazu 1 i Fazu 2. To je nekih 20-25 milijuna kuna. Drugi veliki projekt koji je pred izdavanjem građevinske dozvole, a samim tim i pred realizacijom je trajektna luka Tkon. Tu se isto radi o 20ak milijuna kuna. Treći projekt je vodosprema Tkon. Već sad imamo puno problema, a s bilo kakvim razvojem ako se ta vodosprema ne napravi ostat ćemo bez vode.

Također dodaje:

Naši glavni razvojni prioriteti su infrastruktura koja prati uzgoj ribe, prije svega uzgoj ribe, a onda i ribarstva. Kad na to dodamo još i nautički turizam onda možemo govoriti da će ljudi na tom otoku Pašmanu imati gdje raditi. U sljedeće četiri godine se treba dogoditi jedan značajni iskorak koji će to malo mjesto Tkon napokon zaokružiti u jednu turističko-ribarsku destinaciju.

Nadu u budućnost otoka Katičin polaže i kroz projekt razvoja informatičkog društva, gdje je cilj izgradnja širokopojasne internetske mreže na otoku kako bi se otočani mogli uključiti u razvojne procese koji se događaju na kopnu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.