Hrvatski radio

Radio Zadar

Katoličke karizmatske zajednice iz Hrvatske i BiH u Kolovarima

29.11.2018.

08:29

Autor: Toni Pajkin

Dino Stanin/PIXSELL - ilustracija

Dino Stanin/PIXSELL - ilustracija

Foto: - / -

Nacionalni susret katoličkih karizmatskih zajednica, grupa, udruga, ustanova i domova molitve koja će okupiti duhovnike, voditelje i suradnike karizmatskih zajednica iz cijele Hrvatske i BiH a dio su crkvenoga pokreta 'Obnova u Duhu Svetom'.

Održava se od danas do subote 1. 12. u hotelu Kolovare u Zadru  

Okupljanje sudionika je u  poslijepodnevnim satima,  a navečer molitva slavljenja u kojoj sudjeluje i Petar Buljan iz Božje pobjede.

Cjelodnevni dani ispunjeni su predavanjima poput 'Organizacija, formacija i evangelizacija', podnošenjem izvještaja o djelovanju i iznošenjem svjedočanstava o plodovima karizmatskih zajednica, molitvenim susretima i misnim slavljem. U subotu 1. prosinca misno slavlje za sudionike u katedrali sv. Stošije u Zadru u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Prije mise sudionici toga događanja će imati susret s nadbiskupom Puljićem uz čije se dopuštenje i blagoslov i događa cijeli taj susret u Zadru.

Među predavačima će biti i Oreste Pesare, direktor ICCRS-a - Međunarodne službe katoličke karizmatske obnove u Vatikanu te Lordan Ljubenkov i Damir Zukan, koordinatori 'Obnove u Duhu Svetom' za Hrvatsku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.