Hrvatski radio

Radio Zadar

Kazalište upute čeka za tjedan dana, plesači će se već nekako snaći

11.05.2020.

10:01

Autor: M. Savić

Kazalište upute čeka za tjedan dana, plesači će se već nekako snaći

Kazalište upute čeka za tjedan dana, plesači će se već nekako snaći

Foto: - / -

I dok se u prostorijama HNK a Zadar još uvijek daruje krv a upute o otvaranju i načinu rada kazališta još nisu stigle, ni plesači ne znaju kada će nastaviti sa normalnim aktivnostima a dosad su se satovi poput ostale nastave odvijali Internetom.

 

Zbog posebnih uvjeta rada uslijed koronavirusa zadarska bolnica je akcije darivanja krvi prebacila u zadarsko narodno kazalište a taj trend će trajati barem do 18. svibnja. Prvi čovjek kazališta Renato Švorinić nije dobio upute kako će početi raditi ali očekuje te informacije za tjedan dana. U međuvremenu plesači imaju još manje informacija mada ih je dosta, i profesionalnih i amaterskih a priroda njihovog posla je umjetnost na blizinu jer drugačije se ne može plesati.  Jednostavno mentor i učenik moraju uživo surađivati da bi posao bio pošteno odrađen. Sanja Petrovski iz zadarskog plesnog ansambla već je bila aktivna po pitanju web radionica ali:

" Pokušavamo čitati između redaka jer pretpostavljamo da su nas stavili na posljednje mjesto. Spominju se teretane i fitness klubovi no nisam proćitala kako je sa plesačima. Snaći ćemo se nekako.."

Smatra kako je što se osnovnih i srednjih škola i plesa za ovu sezonu gotovo, no gledatelje u ljetnoj sezoni čekaju izvedbe koje će biti posvećene baš koronavirusu, tipa Monoplay. Bit će zgodno vidjeti kako će umjetnici ovaj opasni fenomen današnjice prikazati kroz svoja djela.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.