Hrvatski radio

Radio Zadar

Kažnjeni zbog alkohola, brzine te vožnje bez položenog vozačkog ispita

12.05.2022.

15:28

Autor: Radio Zadar/PU zadarska

Policijska patrola

Policijska patrola

Foto: ilustracija / PU zadarska

Jučer je policija na zadarskim prometnicama sankcionirala 4 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, vozača koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dok je na autocesti snimljeno vozilo pri brzini od 255 km/h.  

Tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu usmjerenih na sprječavanje najtežih prometnih prekršaja, poglavito brzine i vožnje pod utjecajem alkohola, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su prilikom kontrole prometa jučer na zadarskim prometnicama sankcionirali 4 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, te vozača koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dok je na autocesti snimljen vozač u nedozvoljenoj brzini od 255 kilometara na sat.


Jučer u 12,00 sati u Preku, policijski službenici su zaustavili 41-godišnjaka kako upravlja osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka bez položenog vozačkog ispita.


Tijekom noći, u 01,23 sati u ulici Antuna Barca zaustavljena je 57-godišnja vozačica, koja je upravljala osobnim automobilom zadarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,25 promila.


Oboje vozača su isključeni iz prometa te prekršajno sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Sinoć u 20,30 sati na A-1, službenim vozilom – presretač policijski službenici su na dionici autoceste Maslenica –Pirovac snimili 32-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja osobnim vozilom marke Audi brzinom od 255 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.


Vozač je sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, izdan mu je Prekršajni nalog o počinjenom prekršaju uz predviđenu novčanu kaznu od 5.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.