Hrvatski radio

Radio Zadar

08:31 / 24.05.2022.

Autor: HRT Radio Zadar

Kickboxing klub Palestra drugi najbolji klub na Zabok Openu.

Kickboxing klub Palestra drugi najbolji klub na Zabok Openu

Kickboxing klub Palestra drugi najbolji klub na Zabok Openu

Foto: PR / -

Na natjecanju u Zaboku Kickboxing klub Palestra nastupio je s velikim brojem boraca, njih 16, a ukupno su osvojili 10 zlatnih, 7 srebrnih i 5 brončanih odličja.


U najmlađoj dobroj skupini djevojčica, Ema Čančar je nakon dvije pobjede osvojila zlatnu medalju u point fightingu na svom prvom natjecanju. Uvjerljivo zlato u point fightingu osvojili su i kadeti Frane Ljutić i Ivan Kruneš. 


Karlo Vundać je bio jedini borac u light contactu gdje osvaja najsjajnije odličje, a u još dvije discipline kick lightu i point fightu odličnim borbama dolazi do finala i osvaja dvije srebrne medalje. 


Po dvije zlatne medalje osvojili su Marko Kutija i Josip Ćumurdžić u disciplinama point fighting i kick light, dok u disciplini kick light nastavljamo najsjajniji niz pobjedama kadeta Marjana Bagavca i seniora Ivana Zelića koji su se također popeli na najvišu stepenicu postolja.


Nakon odličnih borbi, finalne borbe izgubili su i tako ostali na srebrnom odličju Korina Mamić, Lazar Vuletić, Ivano Strguljica, Antonio Peša te Kristijan Nikolić.


Brončano odličje osvojili su Ivan Kruneš, Marko Kutija, Marijan Bagavac, Lana Rnjak te Stefan Vrcelj, dok Antonio Mamić na svom prvom natjecanju gubi u kvalifikacijskim borbama.


Po završetku turnira nekoliko boraca proglašeno je najboljim u svojoj dobnoj skupini i disciplini gledajući na razini cijelog turnira:

1. Ivan Zelić - kick light - najbolji senior

2. Marko Kutija - point fighting - najbolji mlađi kadet

3. Ivan Kruneš - point fighting - najbolji stariji kadet

4. Marjan Bagavac - kick light - najbolji stariji kadet


Na turniru je nastupilo ukupno 375 boraca iz 31 kluba, a svi natjecatelji Palestre pokazali su da ih u ovom sportu čeka lijepa budućnost, uz nastavak kvalitetnog i redovitog treniranja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.