Hrvatski radio

Radio Zadar

Kiša danas, kiša i sutra uz škuru buru koja u zaobalje donosi i snijeg

25.02.2023.

11:40

Autor: Dhmz pmu

Niske temperature

Niske temperature

Foto: Igor Soban / Pixsell

Pretežno je oblačno vrijeme s kišom. Ponegdje ima sumaglice, osobito na području Zemunika. Puše slabo do umjereno, ponegdje i pojačano jugo, osobito na području Splita te prema otvorenom moru. More je malo valovito. Temperature zraka izmjerene u 11 sati iznose: Gospić 11, Knin 12, Split 13, te Šibenik, Kaštela, Veli Rat i Zadar 14 °C. Tlak zraka u Zadru je nizak te iznosi 1004 hektopaskala te ima tendenciju pada, dok je relativna vlažnost 99 %. Temperatura mora je 12 °C.

Vremenska prognoza za sutra: Pretežno do potpuno oblačno vrijeme s kišom, ponegdje su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom te obilnije oborine. Kiša će u zaobalju ponegdje prelaziti u snijeg, a može ga biti i uz obalu nošenog burom, osobito tijekom noći. Bura će naglo jačati na umjerenu do jaku, mjestimice vrlo jaku, a podno Velebita olujnu, mjestimice i orkansku. More umjereno valovito i valovito, na otvorenom je moguće i jače valovito. Najniža temperatura zraka će biti navečer od 4 do 7 °C, u zaobalju od 1 do 4 °C, a najviša od 10 do 14 °C. Temperature zraka će tijekom dana padati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Vrijeme danas uz Duška Kraljeva

Svakog radnog dana, ujutro u 08.10 i poslijepodne u 14.30 sati poslušajte detaljnu prognozu vremena za Zadar i Zadarsku županiju. Kakvo nas vrijeme očekuje prognozira popularni zadarski meteorolog Duško Kraljev.

Poslušajte u Slušaonici