Hrvatski radio

Radio Zadar

KK Zadar blokiran od HKS-a David Gunjević: "Računali smo na ovo, nije nas iznenadila ova odluka"

24.08.2022.

09:44

Autor: Željko Kapelari

David Gunjević

David Gunjević

Foto: HRT / Radio Zadar

Košarkaški klub Zadar blokiran je od strane Hrvatskog košarkaškog saveza zbog dugovanja prema igračima iz prošle sezone te trenutačno ne može za to natjecanje registrirati nove igrače. Zaštitu od krovne organizacije zatražili su Dominik Mavra, Domagoj Vuković i Martin Junaković.

- Nije ovo ništa na što nismo već unaprijed računali. Junaković, Vuković i Mavra su tražili zaštitu od HKS-a i to je jedna standardna procedura. Stoga igrače koji su dovedeni ovog ljeta ne možemo registrirati za HT Premijer ligu dok ne skinemo tu zaštitu - ističe David Gunjević, direktor KK Zadar. 


Kada bi se ova situacija mogla rasplesti?


- Nadam se da ćemo uspjeti odraditi prije svega reviziju koja će biti temelj za podizanje kredita i da ćemo onda isplatiti ta dugovanja iz prošle sezone koji se kreću oko nekih pola milijuna kuna. Blokada ne važi za ABA ligu, a u HT Premijer ligi ćemo se žrtvovati na njenom početku, što ne bi trebalo imati neke dalekosežne posljedice s obzirom da se igra 32 kola i da uvijek ima vremena za popravke u nastavku sezone – zaključio je direktor KK Zadar, David Gunjević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.