Hrvatski radio

Radio Zadar

KK Zadar traži da se Rađa ispriča navijačima

05.07.2022.

18:25

Autor: Radio Zadar

Dino Rađa

Dino Rađa

Foto: Miroslav Lelas / Pixsell

Košarkaški klub Zadar reagirao je na nedavne izjave Dina Rađe, predsjednika stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza:

"Nastavno na uvredljive izjave Predsjednika stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza gospodina Dina Rađe u kojima je izravno prozvao navijače Košarkaškog kluba Zadar, ovim putem želimo stati u obranu i dignitet naših navijača te najoštrije osuđujemo ovakav način komunikacije, pogotovo prema onima koji još uvijek vjeruju u hrvatsku košarku.


Podsjećamo gospodina Rađu da je i on u svojoj košarkaškoj karijeri branio zadarske boje, kao i gospoda Vrankovići, te im je tada mišljenje i glas zadarskih navijača itekako značio.


U situaciji kada je hrvatska košarka svedena na najniže razine u svojoj povijesti, mišljenja smo da bi svi oni koji obnašaju najviše funkcije trebali preuzeti odgovornost za ovakvo stanje te se minimalno ispričati svima.


Sportski je priznati poraz a da ne bi ostalo samo slovo na papiru - mi kao Košarkaški klub Zadar preuzimamo odgovornost za sve loše što se događalo u Klubu i ispričavamo se našim navijačima na svemu što su proživljavali ili proživljavaju te ovim putem pozivamo vodstvo Saveza da naprave isto i javno se ispričaju, kako zadarskim, tako i svim ljubiteljima ovoga sporta.


Jer oni su jedini razlog zbog kojeg još uvijek postojimo."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.