Hrvatski radio

Radio Zadar

KK ZADAR Zvonimir Ridl je novi sportski direktor, Toni Jeričević voditelj marketinga i odnosa s javnošću

22.03.2022.

18:06

Autor: HRT Radio Zadar

Srpski košarkaš pretrpio moždani udar

Srpski košarkaš pretrpio moždani udar

Foto: Ilustracija/Sanjin Strukic / Pixsell

Košarkaški klub Zadar odabrao je novog sportskog direktora te voditelja marketinga i odnosa s javnošću, o čemu je danas objavio priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Nakon obavljenih razgovora potpisani su ugovori za voditelja marketinga i sportskog direktora u 13:00 sati. Zvonimir Ridl novi je sportski direktor košarkaškog kluba Zadar, a Toni Jeričević voditelj marketinga i odnosa s javnošću.


U izrazito teškom i zahtjevnom procesu odabira najboljeg kandidata za poziciju sportskog direktora i voditelja marketinga direktor KK Zadar, Željko Žilavec iskoristio je svoje pravo da po statutu donese konačnu odluku po pitanju ove dvije izrazito zahtjevne pozicije. Oko pozicije voditelja marketinga i odnosa s javnošću odluka je bila usuglašena s članovima Nadzornog odbora i ovime je potvrđena u javnosti. U većoj konkurenciji za sportskog direktora Žilavec se odlučio za kandidata Zvonimira Ridla koji ima značajno profesionalno košarkaško iskustvo, i ono najbitnije, prijašnje iskustvo kao skaut i agent u zastupanja igrača.


Zvonimir Ridl je bivši profesionalni košarkaš koji je pet sezona proveo igrajući za KK Zadar. Osim Zadra, igrao je i za druge poznate hrvatske klubove kao što su Split, Slavonski Brod, Darda i Osijek 2006. U svojoj profesionalnoj košarkaškoj karijeri iza sebe ima i značajno međunarodno igračko iskustvo igrajući za poljski Czarni Slupsk, mađarski Debrecen, češki Novy Jicin, nizozemski Amsterdam, mađarski Ase Stomeromu i češki Brno i Debrecen. Posljednjih deset godina radio je kao profesionalni sportski agent i menadžer vlastite agencije Ridl Basketball Agency. Njegovo košarkaško iskustvo biti će od neprocjenjive vrijednosti za košarkaški klub Zadar."


- Ponosan sam što sam izabran za novog sportskog direktora i što sam postao dio tima KK Zadar. Namjeravam dati maksimum i dobrim rezultatima rada opravdati ukazano mi povjerenje. Siguran sam da ću svaki atom snage uložiti u prosperitet kluba koji u mom srcu kao bivšem igraču ima posebno mjesto i vratiti mu zasluge koje svakako ima u usponu moje karijere – kazao je Ridl.


"Toni Jeričević je bivši košarkaš mlađih generacija KK Zadar. Osvojio je pretkadetsko prvenstvo Hrvatske pod vodstvom Uče Pulanića. Kasnije je igrao i u mladoj košarkaškoj reprezentaciji Hrvatske pod vodstvom Ivice Skelina nakon čega odlazi na studij u SAD koji uspješno i završava iz područja marketinga i menadžmenta. Asistirao je na brojnim sportskim i zabavnim manifestacijama, posjeduje i konkretno službeno iskustvo kao direktor i voditelj marketinga u dvije tvrtke. Posljednjih godina vodio je svoju tvrtku u domeni edukacija i marketinga sa zamjetnim rezultatima. Od prijašnjih iskustava također se mogu izdvojiti I povremene uloge kao novinar i televizijski voditelj što će mu dodatno pomoći u obavljanju ovog izazovnog posla."


- KK Zadar je simbol grada Zadra. Predstavlja ljude koji ovdje žive i duboko je ugraviran u psihu svih nas. To je simbol koji predstavlja našu povijest, našu kulturu, ali i ono najbitnije naš identitet. Ponosan sam da ću svojim radom i znanjem služiti ovako značajnoj instituciji - rekao je Jeričević.


Konferencija za medije na kojoj će se novi voditelj marketinga i sportski direktor predstaviti javnosti održati će se sutra, u srijedu, 23. ožujka, u 10:00 sati u prostorijama ŠC Višnjik u konferencijskoj sali.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.