Hrvatski radio

Radio Zadar

Klubovi su spremni za goste s covid-potvrdama

01.07.2021.

15:00

Autor: Vladimir Šetka

Klubovi su spremni za goste s covid-potvrdama

Klubovi su spremni za goste s covid-potvrdama

Foto: - / -

Od ponoći su na snazi nove mjere koje je donio nacionalni Stožer civilne zaštite. Novina je više slobode za osobe s covid iskaznicama, no rad kafića ograničava se na posluživanje samo onih gostiju koji sjede. U međuvremenu dio klubova sprema se za rad, ali samo za osobe s covid potvrdom.

I dok dio ugostitelja, prije svega vlasnici kafića, nisu zadovoljni odlukom kojom mogu posluživati samo goste koji sjede, te radnim vremenom do ponoći, vlasnici tek rijetkih klubova u Zadru spremni su za nova pravila i rad s na otvorenom i to s gostima koji imaju covid-potvrde ili negativan test. Davor Zajčić iz kluba Svarog:

 

Svarog

 

No prije početka rada, moraju podnijeti zahtjev lokalnom stožeru, podsjeća načelnik gradskog stožera Civilne zaštite Ante Babić:

 

Ante Babić

 

Na krajnjem zapadu županije u klubu Noa na popularnoj plaži Zrće-Katarelac već imaju sve potrebne dozvole i suglasnosti, a tko će se i kako moći zabavljati do jutra govori Josipa Žižić:

 

Noa

 

Brzi antigenski test moći će se napraviti i na samom ulazu u klub:

 

Noa

 

Sve bi trebali nadzirati - civilna zaštita, inspektorat i policija. Načelnik zadarskoga stožera ne očekuje zloupotrebu covid-potvrde:

 

Ante Babić

 

Kazne za zloupotrebu su velike, a tko se želi zabavati ovoga ljeta u klubovima na otvorenom - jedno od rješenja je covid-iskaznica.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.