Hrvatski radio

Radio Zadar

Knez - Merdić: Tko je odgovoran za upis u ZK?

26.03.2013.

12:11

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Građani su ogorčeni, oko dvije i pol tisuće parcela treba upisati u zemljišne knjige, upozorila je SDP-ova vijećnica Anka Merdić na biogradskoj sjednici GV-a; a radi se samo dva dana u tjednu. Gradonačelnik Ivan Knez odgovorio je kako posao traje već sedam godina i uloženo je 12 milijuna kuna, a sve što još može je, uputiti ih na Ministarstvo pravosuđa

Na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća Biograda, SDP-ova vijećnica Anka Merdić upitala je mogu li se učiniti neki dodatni napori kako bi se ubrzali postupci oko uređenja zemljišnih knjiga. Naime, oko dvije i pol tisuće parcela treba upisati u zemljišnu knjigu, a uknjižba se radi samo dva dana u tjednu zbog čega su građani ogorčeni. Gradonačelnik Ivan Knez odgovorio je kako se na obnovi zemljišne knjige radi već sedam godina, te da je u tu svrhu uloženo 12 milijuna kuna. Evo dijela rasprave vijećnica Merdić i gradonačelnika Kneza koji podsjeća kako taj postupak nije u njihovoj nadležnosti.

Anka Merdić:

"Ružno je slušati koliko ljudi čekaju, kakve su svađe i njihovi komentari"

Ivan Knez:

"Grad je za tu svrhu osigurao prostor bez naknade, svjesni kako bez toga nema napretka, ne možemo utjecati na sud, nije problem katastar on funkcionira, ali što je tu je, građanima ne mogu pomoć mogu ih samo uputiti na Ministarstvo pravosuđa".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.