Hrvatski radio

Radio Zadar

Kneževa palača među najljepšim objektima kulture u Hrvatskoj

26.05.2015.

18:56

Autor: D. Perović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Projekti obnove i valorizacije povijesne i spomeničke baštine koje grad Zadar provodi u suradnji s Ministarstvom kulture bili su tema sastanka ministra Berislava Šipuša i zadarskog gradonačelnika, Božidara Kalmete. Nakon sastanka obišli su gradilište budućeg Turističkog informativnog centra u prostoru palače Cedulin, na kojem za tjedan dana završavaju arheološka istraživanja, a potom počinju i prvi građevinski radovi. U ovoj godini na projekt TIC-a utrošit će se 10 milijuna kuna od čega će Ministarstvo kulture financirati 5 posto.

        Ministarstvo kulture će također participirati prije svega u obnovi odnosno rekonstrukciji primarne baštinske arhitekture koja je ovdje prisutna iza nas, drugi je projekt na koji sam, kao što sam rekao, nekako neobično emotivno vezan, a to je rekonstrukcija i velik projekt Kneževe palače i vidio sam zaista da će to biti jedan od možda najljepših objekata kulture u Hrvatskoj u nekom narednom razdoblju - kazao je ministar Šipuš.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.