Hrvatski radio

Radio Zadar

Knjižnica Dr. Alois Mock bogatija za 720 naslova

26.05.2017.

14:22

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Austrijska knjižnica Dr. Alois Mock dobila je danas donaciju od 720 knjiga koje je prikupila Austrijska akademija znanosti posredstvom Austrijskog sindikata javnih službi (GÖD) .

Knjige je uručio gospodin Fritz Neugebauer, zadužen za međunarodne odnose pri Austrijskom sindikatu javnih službi i član Austrijskog parlamenta.

Zastupljeni su austrijski autori koji su pisali o austrijskoj povijesti, umjetnosti, kulturi, psihologiji i glazbi. Na donaciji su zahvalile izv. prof. dr. sc. Ivanka Stričević, prorektorica za znanost i informacijsku infrastrukturu, izv. prof. dr. sc. Anita Pavić Pintarić, znanstvena voditeljica Austrijske knjižnice Dr. Alois Mock, i izv. prof. dr. sc. Goran Lovrić, pročelnik Odjela za germanistiku.

Ovom se donacijom povećao fond Austrijske knjižnice Dr. Alois Mock, čime studenti preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zadru dobivaju mogućnost proširenja znanja o Austriji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.