Hrvatski radio

Radio Zadar

Koče, plivarice i kavezi u ribarskoj "mreži" u Jakišnici

14.10.2016.

07:00

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nedostatak skrcajnih mjesta za ribarska plovila, ribolov malim alatima, problematika ulova male plave ribe - to su neke od tema o kojima će se danas i sutra govoriti na Pagu. U Jakišnici se održava naime 21. susret ribara Hrvatske obrtničke komore.

Najavljeno je kako će se predstaviti i Operativni program za ribarstvo do 2020. godine.

21. susret ribara Hrvatske obrtničke komore će se održati u Jakišnici na otoku Pagu (hotel Luna). Domaćin ovogodišnjeg ribarskog skupa je Obrtnička komora Ličko-senjske županije. Službeni početak skupa je u petak, 14. listopada u 9.00 sati.

Na Susretu ribara, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, nakon uvodnog izlaganja o stanju u hrvatskom ribarstvu predsjednika Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a Mate Oberana, kroz stručna izlaganja i raspravu, razmotrit će se brojne teme vezane uz obavljanje ribarske djelatnosti.

21. susret ribara završava objavom zaključaka (u subotu, 15. listopada u 11.30 sati), koji će biti upućeni nadležnim institucijama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.