Hrvatski radio

Radio Zadar

Kocke se slažu u grupicama po 6 do 9-ero djece

11.05.2020.

13:34

Autor: S. Dražić- S. J. Mandić

foto: Dječji vrtić Radost

foto: Dječji vrtić Radost

Foto: - / -

Priprema za treću fazu popuštanja mjera, u zadarskim vrtićima počela je već prošlog tjedna kada su kontaktirani roditelji upisane djece kako bi se saznao broj djece čiji roditelji rade i ne mogu organizirati njihovo čuvanje na neki drugi način.

481 dijete jutros je stiglo u područne odjele zadarskih vrtića koji su pripremljeni po uputama Zavoda za javno zdravstvo, dok ih je u anketi najavljeno bilo 550, doznali smo u resornom odjelu grada Zadra. Ravnateljica Vrtića Radost Larisa Pavlović Petani izvijestila nas je kako  u skupinama imamo najviše 9-ero djece, u nekima čak po 5 ili 6, a otvorili smo područne odjele Vruljicu, Višnjik, Voštarnicu i Grigor Vitez, uz strogo držanje svih prepisanih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Od prijavljenih 95, pristiglo nam je 50-ak dječaka i djevojčica. 

Kakva je situacija u dječjem vrtiću Sunce, rekla nam je ravnateljica, Ana Dunatov: 72-oje djece je prijavljeno, spremni smo ih prihvatiti u jednom objektu, to je Ciciban. Spremni smo što se tiče odgojitelja, tehničke službe, organizacije rada.

Naše sugovornice podsjećaju kako su upravo u tijeku upisi za novu pedagošku godinui  traju do 15. svibnja i to on-line, a u slučaju da roditelji nisu u mogućnosti elektronskim putem upisati dijete, mogu to učiniti putem sandučića u dežurnim vrtićima. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.