Hrvatski radio

Radio Zadar

Kod Biograda raste prvi hrvatski Gardaland

10.11.2016.

13:21

Autor: Jelena Tomac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradnja prvog hrvatskog Gardalanda, kako je prozvan budući zabavni park Mirnovec, napreduje predviđenim planom. Konture objekata već se naziru, a nastave li se radovi prema planu, posjetitelji bi u atrakcijama trebali uživati već od sredine svibnja.

Dizalice, bageri i pune ruke posla. Na izgradnji prvoga hrvatskoga zabavnog parka, projekta vrijednog 15 milijuna eura, radi se punom parom.

Sad ste vidjeli hidroizolacija koja se obavlja, tzv parna brava koja se stavlja prva bitumenska na beton. Ide dobro. - kaže radnik Mario Hojić.

Na krovu budućeg restorana s pogledom na more i otoke, Mićo obavlja tesarske radove.

Šalung, zidovi, stubišta, stepenice i tako. Dobro je, vrijeme nas služi, to je najbitnije - ističe Mićo Popović.

Jeste li ponosni što sudjelujete na ovako velikom projektu? Ponosan, jako ponosan, da. Hoćete li i sami isprobati vožnje kad ovo jednoga dana krene u funkciju? Hoću, dovest ću obitelj ženu djecu na ljetovanje ću doć sigurno - najavljuje nam radnik Ilija Ćosić.

A bit će tu zabave za cijelu obitelj - vožnju za sebe pronaći će i najmanji i odrasli.

Svi posjetitelji moći će uživati u 25 atrakcija podijeljenih u tri tematske cjeline, divlji zapad, piratski zaljev i svemir.

Pet atrakcija bit će pravi adrenalinski užitak.

To su najčešće i najzanimljivije atrakcije, glavna atrakcija u sveri adrenalinskih je rolercoaster i starflyer koji ide do 36 metara visine i panoramski kotač s kojeg bi se mogao vidjeti cijeli kanal, čak i Kornati - objašnjava Ida Tomić, voditeljica ureda zabavnog parka Mirnovec.

Uz to idu i svi popratni sadržaji - zabavne igre, suvenirnica, trgovine, ugostiteljska ponuda. Park će zapošljavati 70-tak djelatnika, a završetak građevinskih radova planira se do kraja godine.

Nakon toga slijedi tematizacija objekata, uređenje vanjskih pročelja, uređenje interijera i početkom nove godine dolazak opreme i montaža. - dodaje Ida Tomić.

S ulaznicom koja će stajati oko 20 eura, posjetitelji će moći obići sve atrakcije. A bude li sve i dalje išlo prema planu, prve će u prodaju krenuti već ovoga proljeća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.