Hrvatski radio

Radio Zadar

Kod muškarca (67) u okolici Zadra pištolji Makarov i PHP te puška

18.09.2019.

10:14

Autor: tp

Foto/ Pu Zadarska

Foto/ Pu Zadarska

Foto: - / -

Opsežna policijska istraga koja još traje, dala je prvi rezultat i kod 67 godišnjeg muškarca pronađen je mali arsenal oružja, dva pištolja, automatska puška te razno streljivo za oružje. Kuća mu je pretražena temeljem naloga državnog odvjetništva.

Zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrada i nabavljanje oružja te eksplozivnih tvari policija je prijavila 67 godišnjeg hrvatskog državljana.
Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije provode kriminalističko istraživanje, a jučer su u okolici Zadra temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva pretražili njegov dom i ostale prostorije koje koristi.
Tom prigodom kod 67-godišnjaka pronađena je veća količina oružja i streljiva. Prilikom pretrage policijski službenici su pronašli i oduzeli: pištolj „Makarov", pištolj „PHP" s pripadajućim spremnicima, automatsku pušku „Crvena zastava" te tromblonski nastavak za AP, kao i razno streljivo za oružje.
Policija je priopćila da se istraga nastavlja.

1809.jpg

1809.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.