Hrvatski radio

Radio Zadar

Kod Posedarja i kanader gasio požar

23.07.2020.

06:23

Autor: rzd

Foto/Toni Pajkin

Foto/Toni Pajkin

Foto: - / -

Zračne snage po prvi puta u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni angažirane su u gašenju požara u Zadarskoj županiji, RIječ je o požaru koji je izbio u popodnevnim satima kod Posedarja. Inače, sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile oko 70 sati naleta u dosadašnjem tijeku protupožarne sezone.

Jedan Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH bio je angažiran jučer na požarištu kod Posedarja u Zadarskoj  županiji.  

Od početka ovogodišnje  protupožarne sezone (15. lipnja)  do zaključno 21. srpnja 2020. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju deset požara  (pet u Splitsko-dalmatinskoj, tri u Šibensko-kninskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji).

Sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile oko 70 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 2300 tona vode.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava "Orbiter 3B", bio je angažiran pet puta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.