Hrvatski radio

Radio Zadar

Kod Slavonskog Broda 10 poginulih, deseci ozlijeđenih

25.07.2021.

09:11

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rano jutros strašna tragedija u blizini naplatnih kućica na autocesti A3 kod Slavonskog Broda. Deset osoba je poginulo, a nekoliko desetaka ih je ozlijeđeno u izlijetanju autobusa kosovskih registracijskih oznaka. Policijski očevid i dalje traje.

Promet je prekinut između čvorova Slavonski Brod zapad i istok u smjeru Lipovca te je preusmjeren na obilazne pravce. Policija je oko 6,20 sati dobila dojavu da se na autocesti kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnom kolničkom traku dogodila prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa.


"Tijekom obavljanja očevida, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registracijskih oznaka, te da je u prometnoj nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok je više desetaka prevezeno na pružanje liječničke pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Više informacija uputit ćemo po završetku očevida", priopćio je Damir Brezić, glasnogovornik PU Brodsko-posavske.

Načelnik Postaje prometne policije Slavonski Brod Franjo Galić rekao je novinarima kako je PU Brodsko-posavska u 6.20 primila dojavu da je došlo do slijetanja autobusa.

- Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da se radi o autobusu kosovskih registracijskih oznaka, koji je putovao na redovnoj liniji Frankfurt-Priština. Očevid je u tijeku, znamo sigurno da je nekoliko osoba smrtno stradalo, više od 30 osoba je prevezeno na ukazivanje liječničke pomoći u bolnicu, rekao je dodavši kako bilo kakve daljnje informacije mogu se dobiti samo nakon očevida koji je nešto iza 8 sati jutros, kada je davao izjavu, bio tek počeo.

Koliko je poginulih, nije htio govoriti dok ne bude imao točan podatak, rekao je. Osim policije, na mjestu nesreće su i vatrogasci. Hitna pomoć je dolazila više puta na mjesto nesreće.

- Mi ne znamo kako su osobe koje su prevezene u bolnicu, koliko lake ili teške ozljede imaju, dodao je. Rekao je i kako je riječ o možda najtežoj nesreći kakvoj je svjedočio.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.