Hrvatski radio

Radio Zadar

Koje suvenire turisti najradije nose iz Zadra ?

01.08.2016.

14:40

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turistički boom definirao je i velik dio ponude na Poluotoku. Sve je više restorana, kafića, broj suvenirnica svakog ljeta vrtoglavo raste. Pitali smo - koliko su traženi naši izvorni suveniri u odnosu na one jeftinije iz Kine.

Pokazalo se da turisti najradije kući nose izvorno i domaće. Evo što su nam rekli djelatnici nekoliko suvenirnica na Poluotoku.

Godinama sve više i više primjećujem da turisti traže nešto što je drugačije, nešto što ne mogu kupiti u Kini, dosta se cijeni domaći proizvod, mi se osobno trudimo prodavati što više proizvoda iz naše regije, tako da surađujemo sa brojnim lokalnim obrtnicima. Teško je naravno izbjeći jeftiniju uvoznu robu, ali pazimo na mjeru.....    Naši gosti spremni su dati više za kvalitetu, nisu zahtjevni što im se svidi to i kupe. Većinom se kupuju magneti , školjke ali i autohtonih delikatese, poput likera. Uvijek je bolje ono što je izvorno...

Još o ponudi i cijenama u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.