Hrvatski radio

Radio Zadar

Koje zadarske projekte je korona zaustavila, a koje nije ?

12.05.2020.

12:01

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: SJM

foto: SJM

Foto: - / -

Hoće li uslijed pandemije biti kašnjenja na zadarskim gradilištima koja se sufinanciraju europskim novcem i hoće li grad zbog toga morati snositi posljedice ? Pitanje je to koje smo postavili gradskom pročelniku za EU fondove Šimi Erliću.

Značajniji projekti koji su u tijeku su obnova Providurove palače, izgradnja Centra za mlade na Voštarnici te obnova zadarskih Bedema. Velikih kašnjenja neće biti, kaže Erlić: Za sada je situacija OK, izvođači na sva tri gradilišta su našli načina da osiguraju sve potrebne materijale i ispoštuju sve mjere zadane od stožera tako da radovi idu. U EU postoji razumijevanje za novonastalu situaciju, od razine Bruxellesa, preko ministarstava, svima su već išli naputci da će biti opravdano produljenje ukoliko su projekti bili onemogućeni u provedbi zbog korona-krize, u tom smislu će nekakva produljenja od nekoliko mjeseci možda biti, u samo nekim projektima - odgovara Erlić. 

Za razliku od ovih graditeljskih, sudbina nekoliko manjih projekata koji se sufinanciraju europskim novcem je neizvjesna – pitamo za Kvart Art, Hackaton i My smart city : Ona su za sada sva stavljena u jednu fazu čekanja jer ne znamo kada će biti omogućena okupljanja na većoj razini, međutim tko zna do kraja godine, komuniciramo sa svim sudionicima i organizatorima i udrugama pa ćemo vidjeti možemo li do kraja godine to napraviti - kazao je za program Radio Zadra pročelnik Erlić. 

U ovakvim okolnostima dobro je što je korona barem graditeljima  omogućila da spomenuti zadarski projekti ipak idu dalje.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.