Hrvatski radio

Radio Zadar

Koji je ključ uspjeha Gimnazije Franje Petrića?

23.09.2016.

16:04

Autor: Žana Morović Rudić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Gimnaziji Franje Petrića danas je bilo svečano. Obilježeno je 30 godina škole,koja je prema podacima Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole, među 10 najboljih u Hrvatskoj. Čar škole je što je sve onako obiteljski i prijateljski i to je ključ uspjeha - kažu sami učenici.

Ljubav je presudna i dobra komunikacija, kažu profesori Gimnazije Franje Petrića. Što kažu učenici - Pave je maturant, a Sandra učenica trećeg razreda Općeg smjera.....

Najbolja u gradu i posebna, kao mala obitelj... Što te veže za školuProfesori.  Jer ih gledamo kao prijatelje, a ne kao profesore. idemo svugdje, od Kukljice do Gardalanda. 

Mislim da imamo vrhunsko predznanje za bilo koji fakultet. Kakvi su rezultati na maturi? Mislim da smo se pokazali među 10 najboljih u Hrvatskoj.

Učenici ove škole postižu iznimne rezultate. Zdravko Čurko koji je školu osnovao i vodio 25 godina i ravnateljica Blanka Pedišić slažu se u pristupu....

Da smo mi živ dokaz da uvjeti nisu presudni, da su presudni ljudi, da su presudni učenici i nastavnici. Imamo jedan odnos neformalanu osnovi, iako odnos poštovanja, uvažavanja , nemamo ekscesa niti većih problema, ali smo s njima. temeljna stvar je koju sam ja gurao , a mnogi su odmah shvatili , nije odličan učenik koji je iz svega odličan nego je svaki učenik odličan ako je iz bilo čega odličan. Naći mu sklonosti, prostor gdje je dobar a oni su svi, bistra su to djeca i tu ga onda usmjeravati i tu ga onda poticati. 

Tu je čar škole, što je sve onako obiteljski i prijateljski , mislim da je to ključ uspjeha. - kaže maturant Pave.

Gimnaziji Franje Petrića - svim nastavnicima i stručnim djelatnicima, naročito učenicima želimo još puno uspjeha.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.