Hrvatski radio

Radio Zadar

Koji smo pojam najviše "guglali" ove godine

09.12.2021.

12:54

Autor: HINA

default error photo

Europsko prvenstvo u nogometu najtraženiji je ovogodišnji pojam na tražilici Google u Hrvatskoj, pri čemu se među 'top tri' najčešće pretraživana pojma ne nalazi nijedan vezan uz covid-19 iako pandemija ne jenjava. 

Ta multinacionalna korporacija specijalizirana za mrežne usluge i proizvode u srijedu je u priopćenju objavila listu najtraženijih pojmova na temelju pretraživanja u Hrvatskoj tijekom ove godine, a donosi jedinstveni uvid u najpopularnije trendove. "Izreka Heraklita 'Samo mijena stalna jest' ne vrijedi za naciju kojoj je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu i čija ljubav za nogometom nema granica. Stoga ni ne čudi da su se na Googleu najviše pretraživali pojmovi vezani uz Europsko prvenstvo u nogometu 2021. koje se od 11. lipnja do 11. srpnja održalo u 11 gradova domaćina", navode iz Googlea. Iako pandemija ne jenjava, među top tri najčešće pretraživana pojma ne nalazi se niti jedan vezan uz covid-19. Uz najčešće pretraživani pojam "Euro 2020", veliki broj pretraživanja ima pojam izbori, što ne čudi s obzirom na održavanje lokalnih izbora, dok se serija "Ambasadorova kći" našla na trećem mjestu najčešće pretraživanih pojmova u Hrvatskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.