Hrvatski radio

Radio Zadar

Koji studij odabrati ?

17.12.2013.

14:03

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je Otvoreni dan Sveučilišta u Zadru. Do 18 sati predstavljaju se svi studijski programi za iduću akademsku godinu. U današnjim teškim gospodarskim okolnostima, nije lako odabrati buduće zanimanje, kažu nam učenici završnih razreda srednjih škola.

ANKETA:

"Nismo još sigurni, zato smo i došli ovdje, zanimaju nas jezici, psihologija, sociologija. Svjesni smo stanja na tržištu rada, ali najviše gledamo ono što nas zanima, a ukoliko se to zanimanje još i traži super. Vidio sam da mnogi upisuju ekonomiju i menadžment, vidio sam i da se traže doktori i pravnici, no i s tim zanimanjima teško se zaposliti"    

Između ostalog, na Sveučilištu možete doznati sve o studentskoj mobilnosti, studentskom sportu, aktivnostima Studentskog zbora te novim studijima na Sveučilištu, a to su Podvodne znanosti i tehnologije, Teološko-katehetski studij, Hispanistika, Kulturna i prirodna baština u turizmu.

Otvoreni dan završava koncertom studentske klape Crescendo u 18 sati u studentskom klubu Božo Lerotić.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.