Hrvatski radio

Radio Zadar

Kolegij: O Tuđmanovoj, kamerama, kantama, digitalnim uslugama,...

13.07.2021.

14:07

Autor:

Kolegij: O Tuđmanovoj, kamerama, kantama, digitalnim uslugama,...

Kolegij: O Tuđmanovoj, kamerama, kantama, digitalnim uslugama,...

Foto: - / -

Na prvom javnom kolegiju zadarskoga gradonačelnika Branka Dukića nakon izbora, bilo je riječi o upisu djece u vrtiće, sustavu e-zadrani, stanju s provedbom infrastrukturnih projekata te drugim komunalnim temama.

Bude li sve išlo prema planu, s prvim danima iduće godine mogli bi početi radovi na izgradnji i opremanju gospodarske zone Crno najavio je pročelnik za EU-fondove Ante Ćurković:

GZ Crno


Ćurković je pojasnio u kojoj su fazi radovi na rekonstrukciji Tuđmanove ulice i dogovoru s Nasadima o privremenom preseljenju stabala zbog izvođenja radova. Najavio je od sutra i novu regulaciju prometa:

Promet Tuđmanovom


Nakon stambenih zgrada uskoro i obiteljske kuće dobivaju reciklabilne spremnike - najavio je pročelnik Robertino Dujela:

Nove kante


Za mjesec-dva na još desetak lokacija u gradu bit će postavljene kamere za mjerenje brzine:

Kamere na cestama


Program pomoćnika u nastavi nastavlja se i u novoj školskoj godini - izvijesti je pročelnik Nekić:

Pomoćnici u nastavi


Gradska tvrtka Inovativni Zadar već nekoliko godina usavršava digitalnu uslugu e-zadrani namijenjenu građanima i gospodarstvu. Trenutačno je elektronskim putem moguće obaviti četiri gradske usluge, a u iduće četiri godine broj gradskih i usluga komunalnih poduzeća i ustanova kroz taj bi sustav trebao narasti na 90-ak.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.