Hrvatski radio

Radio Zadar

Kolegij župana: Za kupanje 25 kn

24.07.2013.

11:32

Autor: sjm

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Djeci do 12 godina besplatno, a ostalima ulaz na kupanje u Crvenu luku će biti 25 kuna, najavljeno je na kolegiju župana Stipe Zrilića. Ovu odluku, da bi stupila na snagu još treba potvrditi i Županijska skupština. Nejasno je kako se o tome raspravlja tek sada na vrhuncu sezone, a riječ je o propustu trgovačkog društva Crvena luka, koje upravlja naseljem.

Ukoliko to odobri županijska skupština, ulaz na plažu u Turističkom naselju Crvena luka plaćat će se 25 kuna za odrasle, a za djecu do 12 godina ulaz će biti besplatan. Takav zahtjev Trgovačkog društva Crvena luka iz Biograda na moru prenio je na jutrošnjem kolegiju župana resorni pročelnik Jerolim Uroda. Evo na koje se razdoblje odnosi zahtjev i kako je Uroda odgovorio na upit dožupana Rudolfa Dvorskog koji je htio znati je li zakonodavac odredio maksimalnu cijenu koju koncesionar može tražiti za naplaćivati ulaz na pojedinu plažu.

"To je za razdoblje od 1.6. do 30.9. to je službena sezona, cijene će vrijediti za ovu godinu s tim da će ta odluka vrijediti i za naredne godine ako koncesionar ne bude tražio izmjenu cijene. Koncesionar može tražiti koliku god hoće cijenu, a na županijskoj skupštini je da odluči hoće li prihvatiti takav zahtjev ili ne. Inače nema kategorizacije plaža, ovdje se radi o uređenoj posebnoj plaži. "

 

Uroda je pojasnio kako je plaža u TN Crvena luka plaža u sastavu jednog turističkog objekta. "Imamo još uređene otvorene plaže, one su u sastavu većeg broja turističkih objekata i njima gravitira veći broj korisnika plaža, a ovdje se radi o plaži u sastavu samo jednog turističkog objekta", dodao je Uroda.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.