Hrvatski radio

Radio Zadar

Koliko je poduzetnika zainteresirano za zonu Crno

16.03.2023.

09:54

Autor: Božidar Kolega

Inovativni Zadar

Inovativni Zadar

Foto: Anita Perica / HRT Radio Zadar

Inovativni Zadar poziva zadarske poduzetnike za iskazivanje interesa za gospodarsku zonu Crno. Poduzetnicima je zasada dostupno 25 hektara zemljišta, a po kojim uvjetima trebao bi odrediti grad Zadar.


Prvi poziv za iskazivanje interesa za gospodarsku zonu Crno bio je raspisan krajem studenog daleke 2007. godine:


                                         Bilo je 316 zainteresiranih poduzetnika za ulaganje u zonu, međutim prošlo je doista puno vremena i moramo napraviti dakle novi poziv da bi dobili aktualne podatke i aktualne informacije o interesu poduzetnika - kaže Ivica Katić u Inovativnom Zadru zadužen za projekt Gospodarske zone Crno. Tada su najviše zanimanja pokazale zadarske tvrtke. 65 posto njih pokazalo je zanimanje za otvaranje proizvodnih pogona, a 35 posto za otvaranje logističkih i prodajnih centara. Pozitivno je i što se u dosta slučajeva radi o otvaranju novih pogona, a ne primjerice o preseljenu dosadašnjih. Hoće li to biti tako i sada znat će se po okončanju prikupljanja interesa. Svrha novog poziva je dodaje Katić:


                                         Želimo dobiti detaljne informacije o interesu poduzetnika za poslovanje u zoni Crno, o djelatnosti koje tamo žele obavljati, o potrebnoj veličini zemljišta koju žele dobiti kao i o njihovim potrebama za komunalnim priključcima – rekao je Katić.


Po kojim uvjetima bi poduzetnici dobili zemljište odredit će grad Zadar:


                                         Grad će definirati hoće li to biti prodaja, zakup, osnivanje prava građenja, također donijet će i sve odluke kojima će definirati sve poticajne mjere i olakšice za buduće poduzetnike. Dakle, to još nije definirano, ali, kažem, u ovom periodu dok očekujemo dobivanje uporabnu dozvolu za ovih prvih pet kaseta, te sve odluke će se donijeti na Gradskom vijeću Grada Zadra.

Javni poziv ostat će otvoren dok se ne prikupi dovoljan broj poduzetnika koji su zainteresirani za gospodarsku zonu Crno, rekao nam je Ivica Katić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.