Hrvatski radio

Radio Zadar

Koliko su duge liste čekanja u zadarskoj bolnici?

21.02.2023.

09:17

Autor: Božidar Kolega

liste čekanja

liste čekanja

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Kakva su vaša iskustva, koliko ste vi čekali na neki pregled? Pitali smo vas u našem jutarnjem programu.

Ravnatelj bolnice doktor Željko Čulina rekao je da im je primarni problem pedijatrija, dječji kardiolog jer postoji samo jedan tako da su liste čekanja nešto duže.

Drugo su liste čekanja na radiologiji, uglavnom se tu radi o magnetima, ultrazvuk dojke i štitnjače. Trenutno bolnica ima samo jedan ispravan magnet i kroz ovu godinu sve se pokrenulo kako bi se nabavio novi magnet.

Željko Čulina

Na magnetsku rezonancu čeka se 6 mjeseci.

Prvi naš slušatelj požalio se na fizijatriju


Ja sam se prošle godine u šestom mjesecu upisao kod doktora fizijatra i 3 mjeseca sam čekao. Zatim terapija, kažu sestre bit će za 3-4 mjeseca. Ja čekam. Pred Novu godinu zovem hoćete li me zvati? Ma kakvi kažu one, nismo ni sedmi mjesec riješili , a vi ste bili u devetom. Pred neki dan sam opet pitao, i opet mi kažu isto. Pa kad ću ja onda na red doći? Proći će godinu dana za fizijatriju?

slušatelj

Pita se naš slušatelj.

Jednom riječju strava, kaže naša slušateljica.


Ja čekam godinu dana za fizikalnu terapiju, Bože sačuvaj. To je jednom riječju strava.

slušateljica

Žali nam se slušateljica. Ovdje se priča o čekanju, ovdje se radi isključivo o medicinskom osoblju koje je otišlo iz države jer nisu adekvatno plaćeni, smatra naša slušateljica.

Liječnici, medicinske sestre i sve osoblje, uvijek se educira, cijeli život mora učiti, a mi ih tretiramo… manje plaće imaju od jednog vodoinstalatera. Ja moram čekati 5 mjeseci za dermatologa i nekidan čujem u bolnici imamo samo 2. Otišli su u privatnike , naravno i ja bi da sam liječnik. Čovjeka treba platiti za njegovo znanje.

slušateljica

Poručila je naša slušateljica. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.