Hrvatski radio

Radio Zadar

Koncert za dobar početak tjedna

06.11.2016.

11:15

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sutra u Zadru glazbena poslastica - koncert Damir Kukuruzović Django group. U 20 sati u maloj dvorani zadarskog HNK - a. Najpoznatiji promotor francuskog jazza na ovim prostorima, Kukuruzovićev bend, nastupao je na brojnim festivalima promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza.

Damir Kukuruzović svojevrstan je homage glazbi D. Reinhardta i S. Grappellia, dvojca koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća, a sam Kukuruzović, inače vlasnik Siscia jazz cluba, već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta. Najpoznatiji promotor francuskog jazza na ovim prostorima, Kukuruzovićev bend, nastupao je na svim važnijim festivalima promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza. Na svom cd-u Green Hill Gipsy Swing, svirao je s francuskim gitaristom Angelom Debarreom te violinistom Loulou Djinom.

Godine 2009. imao je turneju nazvanu „Pariško čudo naharmonici"s Ludovicom Beierom, jednim od najtraženijih jazz harmonikaša današnjice. Na svom je glazbenom putu Kukuruzović surađivao i s drugim značajnim imenima iz svijeta jazza kao što je, Adrian B. Burns ( poznat po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhitam Kingsima), Joscho Stephan, Paulus Schafer, Raphael Fays, a 2011. godine imao je zajedničku tuneju s vrlo traženim manouche glazbenikom iz Strassburga, Yorgui Loefflerom. Svoju suradnju s njima zabiljezio je na cd-u nazvanom „Manouche". U rujnu 2014.godine izdaje cd „My Django Family" s Wawau Adlerom, Zoranom Predinom, Robinom Nolanom, Raphael Faysom i Vlatkom Stefanovskim.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.