Hrvatski radio

Radio Zadar

Koncerti, filmske projekcije, predstave - i nogometna groznica !

06.06.2018.

14:37

Autor: I. Matešić

foto: V. Šetka

foto: V. Šetka

Foto: - / -

Od 15-23. lipnja u bivšoj vojarni Stjepana Radića održat će se drugi po redu Kvartart festival Zadar. Koncertom ga otvara tajanstveni dvojac Nipplepeople. Festival je predstavljen na neuobičajenoj press konferenciji, evo kako je to izgledalo i što nas očekuje:

I sama najava događanja na ovogodišnjem KvartArtu bila je iskorak iz uobičajenog, uz scensko-dramsko predstavljanje programa članova udruge Drama plus . Za one koji još uvijek ne znaju, radi se o urbanom festivalu za mlade, kulturu i kreativu. Na inicijativu brojnih udruga i organizacija, Cinaza, Centra nezavisne kulture, Gradske knjižnice i koncertnog ureda Zadar, složen je program koji je uključio brojne kreativce i umjetničke organizacije sa područja grada: Šime Erlić, pročelnik upravnog odjela za EU fondove... Festival broji više od 60 aktivnosti, a sam festival osim što služi tome da pokaže i sam prostor i atraktivnost ovog prostora iako je neuređen, on ima za cilj da se ti kulturni umjetnički potencijali grada Zadra razbude ja bi to tako rekao i mislim da ovogodišnji program to dobrano pokazuje - tvrdi Erlić.

Andrej Fric, predsjednik Centra nezavisne kulture ističe : Fantastična stvar zato što nemamo festivala i nekakvih događanja van centra što nam je potrebno i mislim da je ovo odlična stvar koja samo raste.

Za sve navijače, 16. lipnja i 21. 06. prenosit će se i utakmica Hrvatska Nigerija/ Argentina u Dnevnom boravku, od 21 i 30 sati. Dođite u kvart, družite se u opuštenoj atmosferi jer život je u kvartu, poručuju organizatori i sudionici festivala!

Informacije i novosti o programu KvartArta 2018. potražite na sljedećim stranicama: Web: www.kvartart-zadar.com Facebook: www.facebook.com/kvartartzadar Instagram: https://www.instagram.com/kvartartzadar/ Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCdFoEfJLl27VAcXASb9ioZ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.