Hrvatski radio

Radio Zadar

Konferencije o budućnosti Europe u Zadru

15.12.2021.

07:33

Autor: Radio Zadar/MVEP

Ministar Gordan Grlić Radman

Ministar Gordan Grlić Radman

Foto: Zeljko Hladika / Pixsell, arhivska fotografija

U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, u Zadru će se danas održati panel rasprava s građanima u okviru Konferencije o budućnosti Europe pod nazivom „Pripremajući se za sutrašnjicu: Globalna i regionalna uloga EU u odgovoru na transnacionalne izazove“ s početkom u 11 sati u Kneževoj palači. 


Panel će otvoriti ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, a sudjelovat će i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica (putem video veze), ujedno i supredsjedateljica Izvršnog odbora Konferencije o budućnosti Europe, zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko (putem video veze), zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić te rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican. Uslijedit će razgovor s publikom koja će sudjelovati i online – studentima, predstavnicima udruga mladih, civilnog društva, i ostalih zainteresiranih za ove teme.

U razgovoru s građanima, koji se organizira u sklopu aktivnosti koje se provode u okviru Konferencije o budućnosti Europe, namjera je potaknuti promišljanja i raspravu, posebno među mladima, o pitanjima poput trebamo li snažnu geopolitičku Europu i koja je strateška važnost politike proširenja za Europsku uniju u cjelini.

Konferenciju je moguće pratiti i preko Youtube kanala Ministarstva vanjskih i europskih poslova - youtube.com/c/MVEPRH. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.