Hrvatski radio

Radio Zadar

Kontra fast foodu: Stiže "slow food iz Ravnih kotara" (prisnac, priška...)

27.09.2021.

08:07

Autor: fm

Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL

Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL

Foto: - / -

Riječ je o projektu kojem je cilj uspostaviti i promovirati cjelogodišnju turističku ponudu temeljenu na održivosti, a koja će objediniti prirodna i tradicijska obilježja naših otoka, obale i unutrašnjosti.

Povodom Svjetskog dana turizma Sveučilište u Zadru organizira događanje "Take it slow - slow food iz Ravnih kotara". Riječ je o projektu kojem je cilj uspostaviti i promovirati cjelogodišnju turističku ponudu temeljenu na održivosti, a koja će objediniti prirodna i tradicijska obilježja naših otoka, obale i unutrašnjosti. "Take it slow - slow food iz Ravnih kotara" održava se tijekom jutra u dvorištu Muzeja antičkog stakla. Nakon panel rasprave koja će se održati u 10 sati, slijedi predstavljanje projekta "Take it slow", a potom i prezentacija tradicijske kulture i autohtonih jela Ravnih kotara (prisnac, priška, vara...).  

Događanje je dio TAKE IT SLOW - Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow, Europskog fonda za regionalni razvoj, a dio je operativnog programa INTERREG Italija - Hrvatska 2014. - 2020. čija je ukupna vrijednost 3.764.695,71 EUR. Pored Sveučilišta u Zadru u projektu sudjeluju: Dubrovačko-neretvanska županija, Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Istarska županija, PromoTurismoFVG, Regija Veneto – Odjel za turizam, Razvojna agencija Regije Marche, regija Molise, Javni teatar Apulije - Regionalni konzorcij za umjetnost i kulturu, regija Emilia Romagna, regija Abruzzo, regija Puglia.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.