Hrvatski radio

Radio Zadar

Konvoj stigao u Vukovar: "Ovo je pravi primjer ljubavi !"

03.12.2018.

15:37

Autor: HINA

Foto: Hrvatski radio Vukovar

Foto: Hrvatski radio Vukovar

Foto: - / -

U sklopu humanitarne akcije "Vukovaru ZaDar", koju već 23 godine organiziraju Zadrani, danas je na prigodnoj svečanosti gradskim vlastima Vukovara predano oko 33 tisuće kuna, koliko je prikupljeno u akciji, a prikupljene namirnice bit će predane vukovarskom Caritasu.

Akciju su organizirali Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, Zadarska županija i Grad Zadar uz pomoć partnera Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje i Prirodoslovno-grafičke škole iz Zadra te mnogih sponzora. U sklopu akcije sve škole u Zadarskoj županiji prikupile su namirnice i higijenske potrepštine koje će napuniti police Caritasa vukovarskog dekanata, a 1. prosinca na Narodnom trgu u Zadru održana je kulturno-umjetnička manifestacija na kojoj su se prikupljale donacije i prilozi, rekla je predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara iz Zadra, časna sestra Melhiora Biošić.
Zadranima je na donaciji zahvalila zamjenica vukovarskoga gradonačelnika Ivana Mujkić: Ovo je pravi primjer ljubavi koja dolazi od Boga i koja je na djelu. Osim što ste sa sobom donijeli vrijednu donaciju za najpotrebitije ovdje u Vukovaru, svojim dolaskom i pjesmom u vrijeme Božića potaknuli ste nas da i mi promišljamo i da se više okrenemo prema onima kojima je to potrebno, rekla je Mujkić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.