Hrvatski radio

Radio Zadar

Koracima nade u istinu

20.01.2019.

08:22

Autor: HRT centar Zadar

S prošlogodišnje molitvene hodnje - foto: SJM / HRT centar Zadar

S prošlogodišnje molitvene hodnje - foto: SJM / HRT centar Zadar

Foto: - / -

Udruga „Žene u Domovinskom ratu - Zadar", jedanaestu godinu za redom na poseban način obilježava godišnjicu oslobodilačke akcije "Maslenica", molitvenom hodnjom od Zelenog Hrasta do crkve Gospe od Ružarija u Pridrazi pod nazivom KORACIMA NADE U ISTINU.

Obilježavanje započinje jutrošnjim okupljanjem kod Zelenog Hrasta u 08:00 sati, sv.misa će biti služena u crkvi Marije zaštitnice kršćana u Paljuvu koju će predvoditi vojni kapelan don Ivo Topalović. Dolazak u Pridragu je predviđen oko 16:00 sati.

Hodajući na relaciji Zeleni hrast, Islam Latinski, Islam Grčki, Kašić, Smilčić, Paljuv, Novigradsko groblje, Pridraga, posjetit ćemo sva spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilima, zapaliti svijeće, te molitvom odati počast najvećoj žrtvi koju su ti ljudi nesebično dali za slobodu koju danas imamo.

Obaveza nam je dostojanstveno obilježiti akciju, koja je bila od velike važnosti za našu Domovinu a poglavito za našu županiju. Akcijom je oslobođeno trinaest sela u zadarskom zaleđu, morski tjesnac Novsko Ždrilo, Zrakoplovna baza Zemunik, prostor zračne luke Zadar, te brana Peruća kod Sinja.

Hodnju posvećujemo svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima, hrvatskimratnim vojnim invalidima, umrlim i živim hrvatskim generalima koji su proveli akciju Maslenica: Janku Bobetku, Anti Gotovini, Anti Rosi, Mirku Norcu i Mladenu Markaču - poručili su organizatori.

Organizator:

Udruga «ŽENE U DOMOVINSKOM RATU- ZADAR»

Suorganizatori:Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata – Pridraga

Općina Novigrad

MO Islam Latinski

MO Paljuv

MO Smilčić

KUD „LUZARICA“ Pridraga

Klapa „TEŽACI“ Paljuv

 

S prošlogodišnje molitvene hodnje - foto: SJM / HRT centar Zadar

S prošlogodišnje molitvene hodnje - foto: SJM / HRT centar Zadar

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.