Hrvatski radio

Radio Zadar

Korona u vrtićima:samoizolacije i zatvaranja objekata, no djeca dolaze

10.12.2020.

14:28

Autor: Toni Pajkin

FOTO / web stranica vrtića Sunce

FOTO / web stranica vrtića Sunce

Foto: - / -

Dok u vrtićima Sunce Grada Zadra nije bilo slučajeva zatvaranja objekta zbog koronavirusa, u vrtićima Radost zbog zaraze je morao biti zatvoren jedan objekt. Više od 1500 djece vrtićke dobi ipak redovito pohađa ove ustanove, a preko 250 zaposlenih uz povremene prekide i dalje rade svoj posao.

Ravnateljica vrtića Radost Larisa Pavlović Petani nada se da je prošlotjedna zaraza kojemu je njezinih stotinjak zaposlenika i 840 djece bilo izloženo i zbog čega su morali prestati s radom u jednom svom objektu, to bilo ono najgore u epidemiji COVID -a 19. Nada se da je to ujedno bio i vrhunac zaraze u vrtićima kojima upravlja.

"U jednom našem objektu smo imali veći broj zaraženih odgojitelja i nekoliko skupina u samoizolaciji" navodi ravnateljica Pavlović Petani i dodaje: " Tamo je bilo ukupno 5 skupina u samoizolaciji,  a u manjem objektu dvije skupine su bile u samoizolaciji i taj objektu koji smo morali zatvoriti. Stanje se polako stabilizira i ja se nadam da je to bio vrhunac"
 

Ravnateljica vrtića Sunce Ana Dunatov, je pak zadovoljna stanjem u njezinih 9 objekata:

"Mogu reći da radimo u punom kapacitetu i od 30 skupina u vrtićima Sunca trenutačno je jedna skupina u samoizolaciji. Prije 15 dana jedan je odgojitelj bio pozitivan u dječjem u Kožinu, a od jučer imamo jednu skupinu u Jazinama u izolaciji jer je odgojitelj pozitivan. S obzirom da su u pitanju mala djeca i da se ne mogu zaštititi kao mi odrasli ja sam više nego zadovoljna. Do sad nemam dojava od roditelja da je je ijedno dijete pozitivno." 

Zanimnljivo je da bez obzira što neki roditelji rade u timovima i više su kod kuće nije zamjećeno da zbog toga djecu  rjeđe dolaze u vrtić ili da je njihov broj drastično smanjen.

Larisa Pavlović Petani ravnateljica dj. vrtića Radost

Ana Dunatov ravnateljica dj. vrtića Sunce

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.