Hrvatski radio

Radio Zadar

Koronavirus u školi u Privlaci

09.09.2020.

13:45

Autor: Vladimir Šetka

Koronavirus u školi u Privlaci

Koronavirus u školi u Privlaci

Foto: - / -

U Osnovnoj školi Privlaka idućih 14 dana nastava će se odvijati po C-modelu, odnosno online. Naime, kako nam je potvrdio županijski pročelnik za obrazovanje Ivan Šimunić koronavirus ušao je u tu školu - ujedno prvu na zadarskom području.

Djelatnica Osnovne škole Privlaka navodno se neko vrijeme nije osjećala najbolje, a onda je jutros stigao nalaz testa koji je bio pozitivan na koronavirus. Županijski pročelnik za obrazovanje Ivan Šimunić je kazao: Ono što znamo iz razgovora s ravnateljicom, jutros se doznalo da je jedna ili više osoba zaposlenih u Osnovnoj školi privlaka inficirano virusom. Oni su u kontaktu s epidemiolozima i dobit će upute kako se ponašati u sljedećih 14 dana. Mislim da bi ova on-line nastava trebala trajati 14 dana. Za sada nije poznato koliko je osoba završilo u samoizolaciji, te hoće li i učenici morati biti pod mjerama. No, čini se da se zna način zaraze: Prošloga tjedna je održan radni sastanak djelatnika škole i vjerojatno je tu došlo do prijenosa virusa.

Osnovna škola Privlaka prva je u Zadarskoj županiji u kojoj je zaražen netko od djelatnika.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.