Hrvatski radio

Radio Zadar

Koronavirus ušao u Dom za starije i nemoćne kod Sfinge

01.09.2020.

09:31

Autor: Radio Zadar

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Na području Zadarske županije 9 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Među zaraženim osobama je i jedan 93-godišnji štićenik Doma za starije i nemoćne osobe Zadar, te dva djelatnika doma, nemedicinsko osoblje koji nisu ostvarili puno kontakata.

Riječ je o štićeniku Doma koji je bio sam u sobi i koji je zbrinut u Općoj bolnici u Zadru, priopćili su iz Županijskog stožera civilne zaštite.  Do sada je testirano 20 uzoraka bliskih kontakata zaraženih osoba, u tijeku je testiranje djelatnika i štićenika Doma, a dio bliskih kontakata stavljen je u samoizolaciju.

Od 9 novooboljelih osoba, 3 osobe izolaciju provode na području Grada Zadra, a 6 osoba još uvijek je u epidemiološkoj  obradi. Ostale zaražene osobe kontakti su ranije oboljelih osoba. 

Tijekom jučerašnjeg dana testirao je 230 uzoraka, u samoizolaciji je 835 osoba, a nadzor je  istekao za 6343 stanovnika. U Općoj bolnici  Zadar  ukupno je hospitalizirano 24 bolesnika oboljelih od COVID-19 . 

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske  evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

Ulazak virusa u Dom kod Sfinge Filipu Buzovu je potvrdio i ravnatelj Marko Buljat:

 

Buljat, izjava

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.