Hrvatski radio

Radio Zadar

09:44 / 21.08.2019.

Autor: Radio Zadar

Kradljivci aktivni diljem županije

Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Foto: - / -

Ljeto je omiljeno vrijeme za akciju brojnim provalnicima i lopovima. Krade se sve i svašta - od novca, automobila, bicikala, pa do keramičkih pločica. Gužve, kao i opušteno ponašanje tijekom godišnjih odmora, pomaže osobama s "one strane zakona" da se bave svojim nimalo časnim zanimanjem.

Policija je jutros izvijestila o nekoliko drskih krađa: u Ninu je nepoznati počinitelj provalio u apartmane koje koriste državljani Slovenije odakle je ukrao nekoliko tisuća kuna. Jučer poslijepodne u Sabunikama, nepoznati počinitelj je provalio u kuću u vlasništvu 54-godišnjeg slovenskog državljanina, odakle je otuđio novac.

38-godišnjak iz Zadra ostao je u noći s ponedjeljka na utorak bez mercedesa. Auto je ukraden u ulici Frane Alfirevića. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog  krađe.

S ponedjeljka na utorak u Posedarju, nepoznati počinitelj je s gradilišta kuće 60-godišnjeg vlasnika ukrao keramičke pločice, a jučer poslijepodne u Sabunikama, iz kuće 39-godišnje vlasnice ukraden je novac. U nedjelju poslijepodne u Pakoštanima, nepoznati počinitelj je iz dvorišta 43-godišnjaka ukrao bicikl.