Hrvatski radio

Radio Zadar

Kraj trakavice? Sastanak Dukića i gradskih vijećnika o novom proračunu

28.03.2023.

11:34

Autor: fm

.

.

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Sutra će se u podne u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Branko Dukić sastati s gradskim vijećnicima, a razgovarat će o novom prijedlogu proračuna za tekuću godinu. 

Prošloga tjedna se izvršna vlast sastala s nezavisnim Eniom Meštrovićem s kojim se dogovorilo sveukupno 12 amandmana koji će ući u novi proračun.


- Svih naših devet amandmana je prošlo, plus još tri nova. U Odjelu za komunalne djelatnosti tražimo novi ogranak koji će provjeravati što se događa na terenu kada je u pitanju "betonizacija" grada, dogovorena je participacija za izgradnju azila za nezbrinute životinje sa Županijom pa da u roku od tri mjeseca ide izgradnja na granici Bokanjca i Briševa, a imamo i načelan dogovor da se pijaca polovnih auta i sajam antikviteta nedjeljom održava u kamenolomu na Bokanjcu. 


Zadarski SDP smatra da se već izgubilo previše vremena i zato su afirmativni:

Ako u njemu ostane sve što smo tražili, ako tu budu svi amandmani, ona ćemo podržati proračun. Predugo traje blokada proračuna, a Zadar se mora razvijati. Ovime se pokazalo i koliko je važna uloga Gradskoga vijeća.

Daniel Radeta, predsjednik gradskog SDP-a

Na sastanku se neće pojaviti Akcija mladih. "Najveća pobjeda HDZ-a u ovom pripetavanju je to što su manipulacijama i pritiscima uspjeli navesti dio većine da pomisle kako je jedini način primjene amandmana taj da se sjedne s njima za stol i da tako naši amandmani postanu sastavni dio njihovog proračuna. Čak su i Dukića, lišenog bilo kakvog oblika empatije, isključili iz pregovora kako bi obmana bila realnija. Zamislite, Gradonačelnika!", navodi - među ostalim -ova stranka u priopćenju poslanom medijima. Najavljuju i mnoštvo novih amandmana i dodaju:

Ne podržavamo novi proračun. Mi nemamo što razgovarati sa strankom koja 30 godina uništava ovaj prostor, koja obespravljuje upravo te građane kojima mi želimo pomoći predlaganjem novih programa i amandmana.

Ante Rubeša, Akcija mladih

Pročelnika Ureda gradonačelnika Ante Ćurković ističe da je u tijeku izrada novog proračuna:


- Kroz 15-ak dana očekujemo dovršetak novog prijedloga te ubrzo nakon toga sjednicu Gradskoga vijeća na kojoj će se naći prijedlog novog proračuna, kazao je Ćurković.


Podsjetimo, dok se to ne dogodi, na snazi je Odluka o privremenom financiranju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.