Hrvatski radio

Radio Zadar

Krajem ovoga mjeseca počinju radovi na uređenju senzoričkog parka Vruljica

10.08.2022.

11:55

Autor: Anita Perica

novi sadržaji u gradskom parku Vruljica

novi sadržaji u gradskom parku Vruljica

Foto: Grad Zadar / Grad Zadar

Potkraj ovoga mjeseca u parku Vruljica počinju radovi na uređenju prvog senzoričkog parka za djecu s poteškoćama u razvoju u Zadru, a u sklopu projekta Inclusive Play. Realizacijom ovog projekta Zadar će dobiti pomno koncipiran prostor koji će unaprijediti kvalitetu života ne samo djece s posebnim potrebama već zajednice u cjelini.


Radi se o projektu prekogranične suradnje s partnerima iz BiH ukupne vrijednosti približno 7 milijuna kuna. Grad Zadar realizira ga u suradnji s Dječjim vrtićem Latica , Gradom Mostarom i Centrom ‘Los Rosales’ iz Mostara. Prema riječima Stefani Mikulec Perković, v.d. pročelnice Upravnog odjela za EU fondova Grada Zadra – provedeni su postupci nabave za radove. a u tijeku je najvažniji dio provedbe projekta: Donijeli smo odluku o odabiru ekonomski najpovoljnijeg ponuditelja, s 28. lipnja 2022., koja je postala izvršna sredinom srpnja. Ono što slijedi je sklapanje ugovora s odabranim izvođačem. 

Radovi bi trebali početi potkraj ovoga mjeseca: Znači između 25. i 27. kolovoza... Nastojali smo što dulje omogućiti građanima korištenja parka Vruljica u ljetnim mjesecima i pomaknuli smo se koliko god smo mogli u zakonom dopuštenim rokovima - istaknula je Mikulec Perković.Ono što slijedi je i nabava opreme koja se u jednom dijelu preklapa s ugovorom za radove s obzirom na to da se kroz radove izvodi podloga za postavljanje sprava. Bude li sve prema planu radovi bi trebali biti gotovi potkraj studenoga, a Zadar dobiti mjesto koje će unaprijediti ne samo život djece s poteškoćama u razvoju već i zajednice u cjelini.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.