Hrvatski radio

Radio Zadar

10:34 / 26.05.2022.

Autor: SJM - ŽMR

Kraljevski Nin pridodao još jednu namirnicu svom gastro-brendu

Morske šparoge na jelovniku ninskih restorana

Morske šparoge na jelovniku ninskih restorana

Foto: Boris Kačan/TZ grada Nina / Radio Zadar

Na popisu domaćih specijaliteta grada Nina, uz morski cvijet soli i suhomesnatu deliciju 'šokol' sada su i morske šparoge. Tamošnja turistička zajednica potaknula je lokalne ugostitelje i restoratere da osmisle jelovnike bazirane na tom ljekovitom bilju koje u izobilju raste uz bazene Ninske solane, sve u cilju jačeg brendiranja destinacije. Morsku šparogu na svoj jelovnik uvrstio je i ninski restorater Božidar Tartaro: 

B. Tartaro

Ideja o brendiranju morske šparoge ili slanuše dogodila se kroz suradnju TZ grada Nina i kluba Gastronaut. Na nutritivne vrijednosti ljekovite namirnice podsjeća hotelijer Saša Križanec koji je čak naziva superhranom: 

S. Križanec

Cvijetu morske soli, kvalitetnom maslinovom ulju, ribi, šokolu i vinu sad će Nin pridodati i morsku šparogu . Marija Dejanović, direktorica ninske TZ te dodaje kako je to samo jedan od razloga što je grad NIN sve vidljiviji na turističkom tržištu: 

M. Dejanović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.