Morske šparoge na jelovniku ninskih restorana
Foto: Boris Kačan/TZ grada Nina / Radio Zadar
Na popisu domaćih specijaliteta grada Nina, uz morski cvijet soli i suhomesnatu deliciju 'šokol' sada su i morske šparoge. Tamošnja turistička zajednica potaknula je lokalne ugostitelje i restoratere da osmisle jelovnike bazirane na tom ljekovitom bilju koje u izobilju raste uz bazene Ninske solane, sve u cilju jačeg brendiranja destinacije. Morsku šparogu na svoj jelovnik uvrstio je i ninski restorater Božidar Tartaro:
Ideja o brendiranju morske šparoge ili slanuše dogodila se kroz suradnju TZ grada Nina i kluba Gastronaut. Na nutritivne vrijednosti ljekovite namirnice podsjeća hotelijer Saša Križanec koji je čak naziva superhranom:
Cvijetu morske soli, kvalitetnom maslinovom ulju, ribi, šokolu i vinu sad će Nin pridodati i morsku šparogu . Marija Dejanović, direktorica ninske TZ te dodaje kako je to samo jedan od razloga što je grad NIN sve vidljiviji na turističkom tržištu:
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.