Hrvatski radio

Radio Zadar

Kreću radovi na novoj zgradi Hitne u Ninu

23.05.2019.

07:27

Autor: tp

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Danas u Ninu svečanost uz početak radova na novoj zgradi Zavoda za hitnu medicinu Zadarske Županije -Ispostava Nin. Nova ninska hitna gradit će se uz neposredno uz staru zgradu (Grgura Ninskog 11, Nin).

Početku radova u 15:30 svjedočit će župan Božidar Longin sa suradnicima, gradonačelnik Grada Nina Emil Ćurko i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Predrag Orlović.

Vrijednost radova je skoro 4,5 milijuna kuna (s PDV-om), a dovršetak radova očekuje se za godinu dana. Ovo turističko područje na kojem, broj stanovnika tijekom ljetne turističke sezone raste po nekoliko puta, trebalo bi u budućnosti imati bolju dostupnost zdravstvenih usluga.


Izgradnju u cijelosti financira Zavod za hitnu medicinu.

Opis zgrade:

Građevinska čestica je površine 1415 m2. Zgrada je slobodnostojeća, visine prizemlja i kata s kosim četverostrešnim krovom, građevina društvene i javne namjene zdravstva, sukladno definiciji Zakona o prostornom uređenju. U prizemlju će biti smješteni sadržaji Zavoda za hitnu medicinu. Na prvom katu su tri stana za smještaj medicinskog osoblja. Građevinska bruto površina zgrade prema Zakonom o prostornom uređenju, iznosi 401,15m2, od čega 196,5 m2 se odnosi na prizemlje gdje bi bila hitna medicinska služba. Prvi kat 191,17 m2 odnosi se na dodatni prostor za zaposlenike Zavoda za hitnu medicinu, te 13,48 m2 odnosi se na krovište. Ukupno je osigurano 7 parkirnih mjesta. Visina građevine mjerena od konačno zaravnanog i uređenog terena uz pročelje građevine na njegovom najnižem dijelu do gornjeg ruba stropne konstrukcije kata je 7,5 m. Površina parcele pod zelenilom iznosi 473 m2 što je 33% građevinske čestice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.