Hrvatski radio

Radio Zadar

Kreću radovi u ulici N. Tesle, Put Stanova, A. Starčevića

17.09.2018.

12:25

Autor: S. Dražić

pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap

pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap

Foto: - / -

Stabilno i suho vrijeme trebalo bi pogodovati i brzini izvođenja radova na rekonstrukciji nekoliko zadarskih prometnica koje će se obnavljati idućih nekoliko mjeseci. Prvo kreću radovi u ulici Nikole Tesle u dužini oko 100 metara.

I to od od raskrižja s ulicama Domovinskog rata i Benka Benkovića (kružni tok) na jugozapadu, a prema Ulici Božidara Adžije na sjeveroistoku zbog čega se za sav promet zatvara dio ulice Nikole Tesle.

Rekonstrukcija ulice Nikole Tesle obuhvatit ća i druge infrastrukturne radove, saznajemo od pročelnika za graditeljstvo Grada Zadra Darka Kasapa: Odradit će se sustav odvodnje fekalnih i oborinskih voda,  nogostupi i javna rasvjeta od samog rotora  na križanju Ulice N, Tesle i Benka Benkovića. Procejna radova je 4 mil i 800 tisuća  kuna. Radovi će trajati 150 dana, a ova prva faza, od 100 metara, radit će se iduća dva mjeseca.Nadam se da će nam vremenske prilike pogodavati da  izvođači ispoštuju  sve rokove.

   No to nije sve. Do kraja mjeseca kreću radovi na još dvjema značajnim prometnicama u Zadru.

    Do kraja mjeseca očekuje nas rekonstrukcija na Putu Stanova.Također jedna neuvjetna ulica, nemamo nogostup, nemamo javnu rasvjetu. Očekujemo ovaj tjedan potpisivanje ugovora sa izvođačem radova. Nadam se da će do kraja mjeseca i ova ulica krenuti u rekonstrukciju  uz najavu iz Hrvatskih cesta za nastavkom rekonstrukcije  ulice Ante Starčevića od Autobusnog kolodvora prema bolnici i Poliklinici. I oni bi do kraja rujna trebali početi s radovima na toj važnoj prometnici, prvoj po količini  prometa na području grada Zadra, rekao je pročelnik Darko Kasap.

   Oboružajmo se strpljenjem idućih nekoliko mjeseci i ukoliko je moguće unaprijed planirajmo put do svojih odredišta kako bi izbjegli kolone, gužvu i dugo čekanje.

 

rekonstrukcija Ul. Nikole Tesle

rekonstrukcija Ul. Nikole Tesle

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.